Новости

Автомобили

BMW исто така започнува да го менува својот дизајн

Германскиот производител „BMW“ помина низ периодот во кој сите модели изгледаат прилично слично и овој тренд се менува. Ова го објави главниот дизајнер на „BMW Group“, Адријан ван Хојдонк кој лично се ангажирал на задачата да ја промени надворешноста на идните модели.

„Вие лично ќе можете да се убедите дека автомобилите постепено ќе добијат силен карактер и ќе се издвојуваат повеќе од еден од друг“, коментира Ван Хојдонк пред „Automotive News“. „Ние имаме намера да отстраниме некои работи, да го намалиме бројот на линии, а оние што остануваат ќе бидат поостри и попрецизни“.

Новиот изглед на моделите на „BMW“ е прикажан нешто на кросоверот „X2“ кросоверот (на првата слика) дизајниран од самиот Ван Хојдонк. Во прилог на рамните линии, следните баварски модели ќе имаат и повеќе кружни форми. Заоблен рељеф, исто така, се појавува во новата генерација на серија „8“.

Внатрешноста на моделите на „BMW“ сега ќе биде подредена на современите трендови, кои во голема мера ги намалуваат копчињата и ќе се префрлат во кабината. Според Ван Хојдонк, ваквиот потег за поедноставување има огромно влијание врз клиентите.

„Автомобилите почнуваат да ја покажат својата интелектуалност, а максимално се поедноставуваат и ги намалуваат активностите кои возачите треба да вршат во кабината“, додаде главниот дизајнер на „BMW Group“.

 

 

 

 

Денар.мк

GOLD
To Top