Новости

Интервју

Паљачот за настапот на „Чоканче“ на Пајнца фест 2017

На средината на август се одржа фестивалот „Пајнца фест“ на кој настапија повеќе битолски групи, меѓу кои и легендарните „Чоканче“. Бранко Шпољариќ – Паљачо за Шеталиште ги открива импресиите од нивниот настап и враќањето назад во времето кога овој дел од битолската чаршија секоја вечер беше полн со млади луѓе, битолчани кои знаеја што е добра музика.

Исто така „Чоканче“ го промовираа и своето ново видео за стариот хит „Остави ги сите наши недоразбирања“.

 

GOLD
To Top