Новости

Мода и убавина

Помалку или повеќе шминка?

Штом зборуваме за шминката, на сите ни е јасно колку таа докажа дека може да го промени еден човек.

Со помош на виртуозни раце на одредени make up артисти сите сме сведоци на драстичните промени кај одредени лица, од стари во млади, од брчки до мазно лице и никакви подочници, па дури и до незабележителни промени на полот.

Помалку или повеќе шминка? Проследете ги овие познати дами кои во текот на годините ја промениле навиката на шминкање. Некои ставаат помалку, некои повеќе шминка. Што е подобро, одлучете сами. По се изгледа дека дискретноста и минимизирањето на сенките, изгледа подобро. Но, дали под навидум дискретната, едноставна, ненападна и класична шминка се крие многу слоевита маска од течни пудри, останува знак прашалник, кој очигледно сите го знаеме.

 

 

GOLD
SN Finansii
To Top