Новости

Технологија

ВИДЕО: Пристигна чудото на технологијата – iPhone X со вртоглаво високи цени

Конечно пристигна долоочекуваниот iPhone. После долгите претпоставки дека ќе има само iPhone 8, компанијата изненади со iPhone X.

Зачудувачките опции кои ги пружа новиот мобилен уред на Епл се навистина неверојатни.

Главното прашање е колку ќе чини задоволството човек да држи во рацете сопствен модел од најновиот смартфон на Apple.

Во САД, на пример, тој ќе се продава по цени со почеток од 999 долари. Меѓутоа, ако живеете на друго место, најверојатно ќе треба да платите повеќе.

Ценовата политика на гигантот по држави се определува од даноците и динамиката на домашната валута во однос на американскиот долар – параметри кои водат до разлика во цената на уредите во светот.

Во земји како Канада и Јапонија, iPhone X ќе чини околу 100 долари повеќе отколку во САД, пишува CNN Money, додавајќи дека во Италија и Ирска, пак износот отскокнување со 400 долари.

Повисоките цени сепак едвај ќе ги одвратат оние кои сакаат да си го купат новиот iPhone.

 

GOLD
SN Finansii
To Top