Новости

Технологија

„Епл“ му фрли око на „Шазам“

Американската технолошка компанија „Епл“ преговара за преземање на апликацијата за препознавање мелодии и песни „Шазам”, објави сајтот за технолошки новости „ТекКранч“.

„ТекКранч“, повикувајќи се на анонимни извори, наведува дека купопродажбата би можела да чини околу 400 милиони долари, иако вредноста на Шазам е проценета на над една милијарда долари.

GOLD
To Top