Новости

Технологија

Пристигнаа првите концепти за Galaxy S9 и Galaxy S9 Plus

Иако нема никакви информации од Samsung за производство или воопшто постоењето на Galaxy S9 и Galaxy S9 Plus, гласини за нивните перформанси, спецификации и дизајн веќе започнаа да се појавуваат..

Очекувани спецификации:

  • 5.8 / 6.2 инчен QHD+ Super AMOLED флексибилен дисплеј (570ppi / 529ppi)
  • Android 8.0 ‘O’
  • Qualcomm Snapdragon 845 (US) / Samsung Exynos (UK)
  • Скенер за отпечатоци вметнат во дисплејот
  • Дуален систем камери на предната страна
  • USB-C

Според гласините, производството на Galaxy S9 уредите ќе започне при крајот на оваа година. Неговата почетна цена ќе биде околу 950-1000 долари.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Извор: GSM

GOLD
To Top