Новости

Технологија

Messenger Kids – Messenger апликација наменета за деца

Како што кажува самото име, Messenger Kids е апликација наменета за деца под 13 години која им овозможува на родителите да ги надгледуваат онлајн интеракциите на своите деца.

На апликацијата не и е потребен број, па дури ни Facebook за користење. Единствено е потребен Facebook профилот на еден од родителите за активирање. Единствена личност која има пристап до листата контакти и разговорите е родителот.

Сега за сега, Messenger Kids е достапна во Appstore во Америка, а наскоро доаѓа и за Android корисниците.

 

GOLD
To Top