Новости

Здравје

(Видео) Вежби за болки во грбот

Доколку имате болки во грбот и сами знаете колку тоа може да ни смета во секојдневните активности и во нормалниот живот. Ова се неколку вежби кои ефикасно делуваат во најкраток можен рок.

Болките во рбетниот столб е еден од најчестите здравствени проблеми на денешницата. Се проценува дека дури 80% од популацијата во текот на животот имал бар еднаш болки во грбот. Најчести причинители се: Повреда на рбетниот столб, бременост, прекумерно седење, недостаток од физичка активност, притисок на нервите ( хернија, остеоартритис, искривен рбет).

ezdravje.mk

GOLD
To Top