Новости

Направи сам

Домашен лек кој прави чуда преку ноќ – Потребно ви е само кромид и чорапи

Ставањето кромид во текот на ноќта во чорапите е познат трик во Кина, а служи за чистење на крвта и стимулација на внатрешните органи. Во кинеската традиција се верува дека стапалата претставуваат директен контакт со внатрешните органи.

На стапалата има околу 7.000 нервни завршетоци, а секој од нив е поврзан со одреден орган во телото.

Стимулацијата на овие точки е важна за здравјето, тоа е една од причините зошто масажата на стапалата на сите им прилега. Еден од најдобрите начини за нервите да се стимулираат е со помош на кромид.

Методот е едноставен, исечете кромид на кругови, ставете го на табаните и облечете чорапи. Тоа правете го на вечер, па Вашиот организам за време на ноќта ќе се исчисти од токсините кои ги внесувате во текот на денот.

Познато е дека кромидот ја чисти кожата, бидејќи ги убива бацилите и бактериите, а ако оваа фосфорна киселина по пат на нервните завршетоци во стапалата влезе во крвотокот, ги чисти органите и крвта. Оваа киселина ги убива бактериите и бацилите кои ќе ѝ се најдат на сред пат. Покрај тоа, иако има непријатен мирис, во стара Англија кромидот се користеше за чистење на воздухот од микроби, за да не дојде до ширење на зарази.

exclusive.mk

GOLD
To Top