Новости

Направи сам

Бамбусот има посебно место во домот – Се верува дека е среќно растение, а еве каде треба да стои

Бамбусот е популарно домашно растение поради неговата убавина и едноставниот начин на одгледување, како и поради интересната симболика.

Ова растение се смета дека донесува среќа според фенг шуи. Се верува дека бамбусот помага при движење на позитивна енергија, за возврат, создавајќи повеќе изобилство и просперитет.

За потребите на фенг шуи, најдобро е да барате рамни, исправени стебленца од бамбус. Извитканите стебла не се препорачуваат затоа што можат да симболизираат ротирачка или спирална енергија.

Каде да се стави бамбус?

За да привлечете поголем просперитет, ставете три или девет стебленца од бамбус во агол од вашиот дом, работен простор или спална соба. За да го пронајдете „аголот на богатството“, застанете на предниот влез на куќата или просторијата и лоцирајте го крајниот лев агол.

Кога станува збор за спалната соба, бамбусот треба да биде поставен на местото на крајниот десен агол на просторијата во однос на вратата. Во оваа област ставете вазна со вода со две стебленца од бамбус: едното ве претставува вас, а другото вашиот партнер. Најдобро е двете стебла да се слични по големина, што симболизира урамнотежена врска помеѓу вас и вашиот партнер.

Бамбус во близина на влезот
,,Среќниот” бамбус е поврзан со елементот дрво, кој претставува раст, нови почетоци и семејна хармонија. Обидете се да поставите среќно растение од бамбус во близина на влезот во куќата.

Бамбус на бирото

Во фенг шуи, вашето биро претставува кариера, работа и животен пат. Ако ви треба поголем раст во бизнисот, бамбусот на маса може да инспирира раст на кариерата.

Евротип
SNBROKER
To Top