Новости

Направи сам

Велигденски јајца со црвена зелка

Ако сакате да офарбате јајца природно и поздраво, тогаш употребете намирици од кујната.

За црвени јајца, ви треба црвена зелка.
Земете јајца во количина по избор, црвена зелка, вода и оцет.

Се вадат листови зелка колку што ќе процените дека е доволно за јајцата, во зависност од тоа колку силна боја сакате, па варете ги јајцата во вода со оцет или пак прстофат сол, за да не пукнат и ставете ги листовите зелка.
По околу 15 минути ќе имаат супер боја.

GOLD
To Top