Новости

Направи сам

Креативни игри кои ќе му го одвлечат вниманието на вашето дете од екраните

Проблемот на дваесет и првиот век. Компјутерот, андроидот, достапноста на премногу информации. Сето ова носи безброј последици кај децата кој подоцна ќе станат асоцијализирани суштества во реалниот живот и да не зборуваме за останатите физички и психички последици.

Во продолжение, ви нудиме да ги разгледате овие идеи за игри кои можете да им ги направите сами. Нема да чувствувате вина за тоа што го гледате вашето дете како со часови гледа во екранот, а наместо тоа заедно ќе се забавувате и ќе уживате.

За крај, запомнете! Децата сакаат акција, забава, лудорија. Иако тоа изгледа поинаку со модерната технологија. Само некој треба да им ја разбуди креативноста и имагинацијата за волшебниот свет кој го нуди единствено тој период. Едноставно, тие мораат да имаат детство. Потрудете се околу тоа!

Pinterest

Pinterest

Pinterest

Pinterest

Pinterest

Pinterest

Pinterest

GOLD
To Top