Новости

Направи сам

Малку, а сепак многу! – Како до визуелно пополнување на просторот во уредувањето на домот!

Можеби штом минимализмот дојде во допир со колоритното, настанува максималистичка илузија за нашето око како перцепиент на ентериериерот и неговиот дизајн.

Токму овие фотографии, барем нам како лаици, ни раскажаа за една таква приказна. Ако забележете, на нив нема многу нешта и детали во уредувањето на дневниот или просторот во кујната и всушност бојата е онаа која ја ,,загрева” атмосверата. Па така, ако имате некој голем простор и ви изгледа празен, па колку и да ,,редите” детали и да декорирате, не можете да го пополните, едноставно пробајте со повеќе боја. Освен неа и шарите се оние кои играат улога во ,,илузионистичкиов” трик, но внимавајте тоа да не биде премногу!

Но, како и да изгледа, па како и да звучи, нам баш ни се допаѓа оваа по малку контрадикторна идеја за таканареченото ,,малку, а сепак многу”!

Евротип
SNBROKER
To Top