Новости

Направи сам

Покрај јајцата ги обоивте и рацете? Решението е скриено во кујната – 2 состојки ги отстрануваат дамките!

Боењето на велигденските јајца често резултира со обоени прсти. Еве како да ја тргнете бојата:

1. Веднаш исплакнете ја бојата со вода додека е сè уште свежа, можете да го повторите овој процес неколку пати за време на боењето на јајца. Важно е бојата на јајцето да не се апсорбира во кожата.

2. Земете стара крпа и бел оцет, натопете крпа и лесно мачкајте ги дамките. Исплакнете ја крпата помеѓу двете намени затоа што ќе ја апсорбира бојата, да не ја размачкувате уште повеќе.

3. Ако оцетот не помогне, додадете сода бикарбона и истријте ги дамките без премногу притисок, бидејќи е абразивен. По неколку минути, вашите раце треба да бидат чисти како ништо да не се случило!

Бидете сигурни убаво да ги измиете со вода и сапун рацете и да ставите хидратантна крема.

GOLD
To Top