Новости

Направи сам

Стаклени оранжерии – урбан тренд за во вашиот голем двор

Атрактивниот изглед на стаклените оранжерии, се повеќе ги привлекува љубителите на цвеќе и оние кои сакаат да одгледуваат различни градинарски култури. Но, истовремено стаклената градина е предизвик и за оние со префинет вкус и естетски ,,фанатици”. Трендовите повикуваат да се следат нивните правила, а штом зборуваме за актуелното, токму ваквиот лик е најпопуларен деновиве.

Стаклото не губи транспарентност при интеракција со ѓубрива или пестициди, а совршената топлина и влага се одлична подлога за брзиот и плоден раст на растенијата.

Како и да е, и ние зборуваме за естетиката, а токму оваа романтична страна и катче во дворот или градина во градината, се новото урбано и стилско решение доколку имате простор и можности за тоа.

GOLD
To Top