Новости

Рецепти

Вкусни потпечени јаболка со цимет

Вкусот на јаболката и циметот се она што го прават ова јадење лесно за консумација и одлично за вашата трпеза. Состојките можете да ги разиграте и со сопствени додатоци и варијации.

Потребни состојки:

Јаболка по желба

½ шолја овесни снегулки

½ шолја кафеав шеќер

3 лажички цимет

1 лажичка каранфилче (по желба)

Коцка путер

Начин на подготовка:

Во еден сад измешајте ги сувите состојки кои го одбравте заедно со шеќерот и зачините. Јаболката измијте ги и издлабете ги со лажица. Наполнете ги со мешавината од чинијата.

На врвот на јаболката ставете коцка путер. Наредете ги во тенџере или тава и истурете ¼ шолја вода. Печете тивко 3 до 4 часа.

Evrotip
Евротип
To Top