Новости

Рецепти

6 Инстаграм профили кои ќе ве уверат дека готвењето е далеку од досадно

Дури и ако не сакате готвење, овие 6 профили на Инстаграм ќе ве инспирираат да ги откриете сите привлечности на готвењето и конечно да сфатите декаготвењето е далеку од здодевно.

1. Laila Gohar

Таа ја користи храната и како уметнички медиум и како средство за комуникација. Готвачката е од Њујорк која инспирира нов начин на живот со своето готвење и храна. Разгледајте го нејзиниот профил и сфатете го овој процес како уметнички.

2. Julia Busuttil Nishimura

Храната на Јулија е таква што сакате да ја јадете секој ден. Таа е готвачка од Австрија која ја објави својата книга со рецепти – од совршени тестенини, преку варени чорби до лесни пити и колачи.

3. Melina Hammer

Лесно за правење, фантастично по вкус – ако сте почетник во готвењето и сакате здрава кујна, следете го профилот на Мелина

4. Thalia Ho

Слаткарката Талија ја опишува нејзината храна како нејзина уметничка форма. Колачиња направени од темно чоколадо, лешници, базирани на маслиново масло… Oвие десерти ќе ве воодушеват.

5. Carter Were

Совети за брза подготовка на квалитетни оброци можете да најдете овде.

6.Linda Ring

Зошто да правите само леб кога можете да правите уметнички дела? Тоа го прави Линда. Нејзините цртежи може да се најдат на лебовите. Ако сакате да знаете како, следете ја!

СН Брокер
To Top