Новости

Филм

Американска премиера на филмот „Бикини Мун“ на Милчо Манчевски

Најновиот филм на Милчо Манчевски – „Бикини Мун“, на 3ти март ќе ја има американската премиера на фестивалот Синеквест во Сан Хозе, Калифорнија. Филмот, кој е американско-германската копродукција, ќе биде прикажан четири пати во програмата „Живот“, која го најавува филмот со зборовите „Царствата на умот се бескрајни и чудесни“.

Реномираниот Синеквест е избран за најдобар филмски фестивал од читателите на „Ју-Ес-Еј тудеј“ и се одржува во Силиконската Долина.

Изминатава недела, петтиот игран филм на Манчевски ја имаше европската премиера на Фантаспорто во Порто, Португалија и на белградски ФЕСТ, каде режисерот е на чело на меѓународното жири. На ФЕСТ беше прикажан и документарец за творештвото на Манчевски.

radiomof.mk

GOLD
To Top