Новости

Филм

Македонка дел од Марвел универзумот – глуми во најновиот блокбастер „Црната вдовица“

Актерката Симона Живковска која е родена во Скопје, ќе биде дел од најновиот блокбастер на Марвел, „Црната вдовица“. Симона е родена во 1994 година во Скопје, а од 2001 година живее во Лондон, Велика Британија. Таа има македонско и западно индиско потекло. Нејзината актерска кариера започнала на 17-годишна возраст во дрмата на ББС, „Моето убиство“.

GOLD
To Top