Новости

Филм

Недела на шпански филм во Битола

Во Битола во четврток започнува Неделата на шпански филм 2018 организирана од Шпанската амбасада во соработка со НУ Центар за култура Битола.
Неделата ќе биде отворена со филмот „ДОБРЕДОЈДОВТЕ ГОСПОДИНЕ МАРШАЛ “ на 29.11.2018 г. со почеток во 19.00 ч. во малата сала.

ПРОГРАМА:
29 НОЕМВРИ (ЧЕТВРТОК), 19 Ч.
ДОБРЕДОЈДОВТЕ ГОСПОДИНЕ МАРШАЛ (Bienvenido Mister Marshall)
30 НОЕМВРИ (ПЕТОК), 20 ч.
ЧИКО И РИТА (Chico y Rita/Chico & Rita)
01 ДЕКЕМВРИ (САБОТА), 20 ч.
ЈУГОТ (El sur)
02 ДЕКЕМВРИ (НЕДЕЛА), 20 ч.
СМРТТА НА ВЕЛОСИПЕДИСТОТ (Muerte de un ciclista)
03 ДЕКЕМВРИ (ПОНЕДЕЛНИК), 20 ч.
БЕЗ СРАМ (Sin Verguenza)
04 ДЕКЕМВРИ (ВТОРНИК), 20 ч.
ЦРВЕНАТА ВЕРВЕРИЧКА (La ardilla roja)
05 ДЕКЕМВРИ (СРЕДА), 20 ч.
ПЕПЕРУТКА(La lengua de las mariposas)

Филмовите се со македонски превод. Влезот е слободен.

GOLD
To Top