Новости

Филм

Премиера на „Врба“ од Милчо Манчевски во Битола

Откако го освои вечниот град Рим, долгоочекуваниот филм на нашиот најнаградуван режисер Милчо Манчевски доаѓа во Битола на 1 ноември.
„Врба“ ја следи приказната за три македонски жени кои не го менуваат светот или општеството, но нивната борба да станат мајки ги прави хероини во филмот.
Главните улоги ги толкуваат:
Сара Климоска, Наталија Теодосиева, Камка Тоциновски, Ненад Нацев, Никола Ристески

Датуми на прикажување:
Петок 01.11.2019. 20:00
Сабота 02.11.2019. 20:00
Недела 03.11.2019. 22:15
Понеделник 04.11.2019. 20:00
Вторник 05.11.2019. 20:00
Четврток 07.11.2019. 20:00
Петок 08.11.2019. 20:00

Цена на влезниците: 150 денари.

GOLD
To Top