Новости

Филм

14 – то издание на Фестивалот на новиот германски филм во Прилеп

Од 16 до 18 мај 2019 во кино Мис Стон при НУЦК„Марко Цепенков“ – Прилеп ќе се одржи 14 – то издание на Фестивалот на новиот германски филм.

Драма, трагикомедија и комедија, семеен, детски и кратки филмови е изборот за годинашниот Фестивал, што ЦК „Марко Цепенков“ го реализира во соработка со Амбасадата на Сојузна Република Германија.

Отворањето на фестивалот ќе биде во четврток 16.05.2019 од 20.00 часот со извонредниот филм комедија „100 работи” во режија на Флориан Давид Фиц.

Наредните два дена , во петок и во сабота ќе се прикажат три детски филмови, три играни и ќе има проекција на кратки филмови.

-Филмовите се грижливо избрани со цел да задоволат многу вкусови, а некои од нив се навистина ексклузивни со постигнат огромен успех на филмските фестивали. Еден од филмовите беше и во конкуренција за наградата „Златна мечка” на престижното Берлинале – велат од Германската амбасада.

Распоред на филмови: 

16.05.2019 – 20.00 часот (четврток)

„100 нешта“ /комедија

отворање на Фестивалот

GOLD
To Top