Новости

Кино

Недела на ирански филм во Битола

НУ Центар за култура Битола во соработка со Амбасадата на Исламска Република Иран организираат Недела на ирански филм од 21-27 октомври 2019 г. и имаат чест да ве поканат на церемонијата на отворање со проекција на филмот:
Коцка Шеќер
21 ОКТОМВРИ (понеделник), 19:30 ч, НУ ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРА – Битола (мала сала)

Неделата на ирански филм се организира за прв пат во Битола. Ќе бидат прикажани седум филмови, во периодот од 21 до 27 октомври со следниот распоред:
21.10.19- Коцка шеќер -19:30 ч.
22.10.19- Не се срами -20:00 ч.
23.10.19- Децата на рајот-20:00 ч.
24.10.19- Кафе транзит-20:00 ч.
25.10.19- Денеска-20:00 ч.
26.10.19- Базен за цртање-20:00 ч.
27.10.19- Каде е куќата на пријателот-20:00 ч.
Сите проекции се во мала сала. Влезот е бесплатен.

GOLD
To Top