Новости

Кино

Не го пропуштајте новиот Дизниев „Кралот лав“ во 3Д кино Битола

Симба го обожува својот татко, кралот Муфаса и од срце ја прифаќа неговата царска судбина. Но, не сите во царството го слават изгледот на малиот лав. Скар – братот на Муфаса и поранешен наследник на тронот, има други планови. Борбата за Лавовското земјиште е катастрофална, исполнета со предавства, трагедија и драма, што доведува до прогонство на Симба. Со помош на двајцата нови пријатели, Симба ќе порасне и ќе стане силен лав, за да успее да го врати она што му припаѓа.

Жанр: Анимиран / цртан, Авантура, Семеен

Траење на филмот : 120 минути

Режија: Jon Favreau

Улоги: Donald Glover, Chiwetel Ejiofor, Seth Rogen

Возрасна категорија: трета категорија, +12

Дистрибутер: 2i Film

Датуми на прикажување:
Среда 17.07.2019. 20:00 (3D)
Петок 19.07.2019. 20:00 (2D)
Сабота 20.07.2019. 20:00 (3D)
Недела 21.07.2019. 20:00 (2D)
Понеделник 22.07.2019. 20:00 (3D)
Вторник 23.07.2019. 22:00 (2D)
Среда 24.07.2019. 20:00 (3D)

Цена на влезниците: 200 денари за 3D, 150 денари за 2D.

GOLD
To Top