Новости

Кино

Проекција на филмот „Ругање со Христос“ во Битола

Александар Филипопулос, познат грчки новинар во Франција, во деновите кога неговиот личен и професионален живот е на раскрсница, добива писмо од неговиот братучед Вани од Грција дека татко му Лазар Филиповски починал во Македонија. Александар се враќа од Парис во Атина и Скопје во потрага по вистината за тоа кој навистина бил неговиот татко Лазар, кој бил киднапиран од терористи Албанци во војната од 2001 година.

Жанр: Драма

Траење на филмот : 155 минути

Режија: Јани Бојаџи

Улоги: Љупчо Тодоровски, Јоана Пилиху, Мето Јовановски, Јоана Поповска

Возрасна категорија: четврта категорија, +16

Дистрибутер: Orion Production

Датуми на прикажување:
Четврток 28.02.2019. 20:00
Сабота 02.03.2019. 20:00
Недела 03.03.2019. 20:00

Цена на влезниците: 150 денари.

GOLD
To Top