Новости

Кино

Фестивал на новиот германски филм во Битола

Од 31 мај до 4 јуни 2019 година, Германска Амбасада, Гете- институт Скопје, ПроКредит Банка и Македонски Телеком, по четиринаесетти пат го презентираат “Фестивалот на новиот германски филм” во Центар за култура – Битола.

Изминатите години атмосферата во кино салите низ Северна Македонија беше буквално европска, неоптеретена, аполитична. Вработените во двете кина не паметат ваква “културна” гужва, а тоа докажува дека Фестивалот на новиот германски филм од својот почеток до сега се разви во настан кој е почитуван од својата публика.

GOLD
To Top