Новости

Кино

Француски филмски класици во Центар за култура Битола

Француски кино-клуб | Француски класици
„ЖИЛ И ЖИМ“
на Франсоа Труфо (1962), со Жан Моро, Оскар Вернер и Анри Сер
16.04.2019, МАЛА САЛА, 20:00 ч.
Влез слободен.

Париз во 1900-та година. Жил е Германец, а Жим, Французин. Двајцата се уметници и пријатели, но вљубени се во иста жена, Катрин. Жил се жени со Катрин, а војната ќе ги раздели. Повторно се среќаваат во 1918 година, но Катрин не го сака повеќе Жил, туку се вљубува во Жим.

Со титл на македонски јазик.

GOLD
To Top