Новости

Кино

Неделен репертоар на 3Д кино Битола

,,Toma“:

25.10. 2021 во 20:00 часот

26.10. 2021 во 18:00 часот

27.10. 2021 во 18:00 часот

30.10. 2021во 18:00 часот

 

,,No time to die“:

26.10. 2021 во 21:00 часот

27.10. 2021 во 21:00 часот

 

,,It begins јune“:

28. 10. 2021 во 20:00 часот

29. 10. 2021 во 21:00 часот

30. 10. 2021 во 21:00 часот

Моментално најпопуларниот филм помеѓу битолската публика е филмот Тома кои ги освои срцата на многумина. Инаку во описот е запишано дека ,,Тома” е импресионистички портрет на Тома Здравковиќ кој ги прикажува неговите почетоци, врвот на неговата слава, неговите љубови кои го инспирирале при компонирање на неговите најголеми хитови, како и односот кој го имал со големиот број на пријатели во тогашна Југославија.

Судејќи според големите светски филмски критичари, вкусот на филмската елита и се разбира нашата публика, филмовите наменети за овој неделен репертоар и тоа како вреди да ги гледаме.

Евротип
Евротип
To Top