Новости

Книга

Книга на неделата: „Но­ќта ко­га дој­доа сва­то­ви­те“ од Је­ле­на Ба­чиќ-Алим­пиќ

„Во почетокот на 20 век во една мирна војводинска рамница – во едно зафрлено гратче во срцето на Бачка – на имотот на грофот Ерцег ќе се случи една од најнеобичните љубовни приказни на овие простори. Тајната на една млада девојка засекогаш ќе ги смени судбините на две семејства – аристократски и сиромашно. Михајло син на властелин и Емилија, ќерка на ковач, израснуваат заедно и со текот на времето стануваат најдобри пријатели. Нивното пријателство прераснува во силна и страсна љубов што им се спротивставува на општествените норми и сталешките принципи. По многу години обвиени со тајни и лаги зад ѕидините на грофовскит кастел, една ноќ ќе промени се…“ Ова е прва книга од трилогијата Казна за гревот.

Книгата може да ја најдете во НУУБ „Свети Климент Охридски“ Битола.

GOLD
To Top