Новости

Книга

Мудрости на Махатма Ганди кои ќе ве инспирираат

Овие зборови на Махатма Ганди ќе ве инспирираат и мотивираат, а позитивните мисли секогаш одат заедно со шолја добро кафе.

1. Мислите нека ви бидат позитивни, бидејќи вашите мисли стануваат зборови.

2. Зборовите нека ви бидат позитивни, бидејќи вашите зборови стануваат ваше однесување.

3. Вашето однесување нека биде позитивно бидејќи однесувањето станува ваша навика.

4. Вашите навики нека бидат позитивни бидејќи навиките стануваат ваши вредности.

5. Вашите вредности нека бидат позитивни бидејќи вредностите стануваат ваша судбина.

GOLD
To Top