Новости

Книга

„Поезија на пат“ утре во Битола

На 24.08.2018 (петок) со почеток во 20.30 часот во малата сала на НУ Центар за култура Битола, и оваа година ќе се одржи поетско читање како дел од проектот „Поезија на пат“ во рамките на Струшките вечери на поезијата.
Во Битола ќе гостуваат поетите:
1. John Mateer – Џон Матир (Australia/Австралија)
2. Josef Straka – Јозеф Страка (Czechia/Чешка)
3. Shimon Adaf – Шимон Адаф (Israel/Израел)
4. Sainjargal Nachin – Саинжаргал Начин (Mongolia/Монголија)
5. Morten Langeland – Мортен Лангеланд (Norway/Норвешка)

GOLD
To Top