Новости

Книга

Прв број на списанието „Книжевни елементи”

Излезе првиот број од книжевното списание „Книжевни елементи” во издание на “Перун Артис”чиј главен уредник е Сашо Огненовски, а во него се застапени македонски писатели од сите генерации: Михаил Ренџов, Раде Силјан, Ефтим Клетников, Васил Тоциновски, Ненад Јолдески, Исток Улцар, Стефан Марковски, Лилјана Пандева, како и светски автори од 12 земји. Списанието има интернационален редакциски одбор, а земја во фокусот на првиот број е Србија со значајни и наградувани автори: Дејан Алексиќ, Милутин Ѓуричковиќ, Ненад Шапоња, Оливера Јелкиќ…

GOLD
To Top