Новости

Книга

Промоција на вториот дел од трилогијата „Совршен хаос“ од Марина Трајковска во Центар за култура Битола

Утре во малата сала на Центар за култура – Битола со почеток од 20.00 часот ќе се одржи промоција на вториот дел од триологијата „Совршен хаос“ од Марина Трајковска, а Центар за култура – Битола е издавач на книгата.

Приказната која започна со тешкотијата на заминувањето, која пропатува се до границите на Сирија, онаа која религијата и културата од три света ги носи со себе, пливајќи низ водите на немирниот живот… Токму таа продолжува сега…Вториот дел од трилогијата што зборува за нештата кои ги премолчуваме, за човековите борби помеѓу вредностите и традициите, за одлуките кои можат да бидат фатални…

GOLD
To Top