Новости

Книга

Сашо Огненовски ја промовираше најновата поетска збирка „Шума“

На 23 октомври во рамките на саемот на книга во Белград, во салата „Десанка Максимовиќ“ беше промовирана книгата со детски пиеси „Чаробни компас“ од Сашо Огненовски, во издание на издавачката куќа АЛМА. Промотори на книгата беа д-р Милутин Ѓурковиќ и Ѓорѓе Оташевиќ, главен и одговорен уредник на издавачката куќа АЛМА.

 

Огненовски исто така во во Матица Ексклузив во Скопје на 30 октомври ја промовираше и својата најнова поетска збирка „Шума“ во издание на Силсонс. Промотор на книгата беше поетот Михаил Ренџов, а стихови читаа младите актери Ива Милчова, Ане Блажовски и Христина Стефановска.

GOLD
To Top