Новости

Книга

Излезе петтиот број од книжзевното списание „Книжевни елементи“

Излезе петтиот број од книжзевното списание „Книжевни елементи“. На повеќе од двесте страници застапени се повеќе од педесет писателски имиња од земјата и од странство. Еден од куриозитетите се песните на Њжен Јонеско кои од романски ги преведе Ермис Лафазановски, како и изборот песни од индоамериканскиот поет Срикант Реди овогодишна номинација за престижната светска поетска награда Грифин. Интегрално овој број ја донесува и пиесата на Јетон Незирај „Балкан Бордел“ која неодамна ја имаше својата премиера во копродукција на Театарот Ода од Косово, Атеље 212“ од Белград и легендарниот „Ла Мама“ од Њујорк. Земја во фокусот на овој број е Албанија со сјајни писателски имиња од оваа земја.

Евротип
SNBROKER
To Top