Новости

Книга

8-годишната Леона од Битола наградена на литературната манфестација „Средби под јаворите – Видое Подгорец“ во Струмица

Третоодделенката Леона Марковски од ОУ „Елпида Караманди“ Битола освои втора награда на конкурсот објавен во рамките на литературната манфестација „Средби под јаворите – Видое Подгорец“ која се одржува викендов во Струмица. 8-годишната Леона ја освои наградата во конкуренција на над 600 пријавени творби.

Леона под менторство на одделенскиот наставник Гордана Угриновска учествуваше и беше наградена за следната творба:

Читаме……

Кога читаме-патуваме,

низ светови разни.

Кога читаме-растеме

со приказни и сказни.

За мама книга убава,

за тато спортски весник.

За мене Другарче знајно

за да бидам сјајно.

GOLD
To Top