Новости

Настани

Во петок изложба на дела од Интернационалната Кичевска колонија во Прилеп

На 19.10.2018 г. ( петок ) во 12.30 часот во ликовниот салон на НУЦК„Марко Цепенков“ – Прилеп ќе биде отворена изложба на дела од реномираната 24 – та Интернационална Кичевска Ликовна Колонија. На изложбата ќе бидат презентирани 25 дела, работени во летните месеци во 2017 год., а учество зедоа следните автори:

Жарко Јакимовски – Македонија

Весела Стаменова – Бугарија

Павел Василев – Бугарија

Никола Ненадиќ – Хрватска

Marat Bekeyev – Kazahstan

Akmaral Zhiyengaliyeva – Kazahstan

Feridun Ishiman – S.Kipar

Ahmet Erman Karagoz – S.Kipar

Poonam Chandrika Tyagi – Indija

Madan Lal – Indija

Lulzime Osmani – Makedonija

Слободан Милошески – Македонија

Anita Monoscalco – Italija

Hala El Sharouny – Egipet

Pervin Ghorbanzadeh – Iran

Anze Gallus Petelin – Slovenija

Costin Brateanu – Romanija

Jashar Calli – Turcija

Belgin Akin – Turcija

Vesna Sekulic – Kosovo

Vesna Opavski – Srbijа

Изложбата во Прилеп ќе биде отворена до 31 октомври 2018 година, а е поддржана од Министерството за култура.

GOLD
To Top