Новости

Настани

Во петок пијано концерт од Мелани и Филип Пеоски во Прилеп

Во петок 27 јули 2018 од 20.00 часот во изложбениот салон на ЦК„Марко Цепенков“ ќе се одржи пијано концерт. Ќе настапат пијанистите Мелани Пеоски и Филип Пеоски. Гостин на концертот ќе биде Игор Бакревски – кларинет.

Програма за концертот

Мелани Пеоска ( соло )

J.Brahms – Rhapsody Op. 79 No. 1

J.Brahms – Rhapsody Op. 79 No. 2

Филип Пеоски ( соло )

F.Chopin – Grande Valse Brillante Op. 18

F.Chopin – Waltz Op. 64 No. 2

F.Chopin – Etude Op.25 No.1

F.Chopin – Fantaisie Impromptu, Op. 66

F.Chopin – Polonaise op. 40 no. 1 in A major “Military”

Игор Бакревски и Мелани Пеоска ( дуо )

G.Gershwin – Rhapsody in Blue

Мелани Пеоска и Филип Пеоски ( дуо )

C.Gardel – Por Una Cabeza A.Piazzolla – Libertango

GOLD
To Top