Новости

Настани

Во четврток целовечерен концерт на гитара од Марко Цветкоски во Прилеп

На 22 август /четврток/ 2019г. во 20.00 часот во фоајето од ЦК „Марко Цепенков“ ќе се одржи целовечерен концерт на гитара. Ќе настапи Марко Цветковски, студент на ФМУ при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје.

Концертот е дел од манифестацијата „Прилепско културно лето“

Програма

John Dowland – Melancholy Gaillard

Johann Sebastian Bach – Suite 1006a Prelude Loure Gavotte and Rondo Menuett I ; Menuett II Gigue Johann Kaspar Mertz – La Rimembranza Leo Brouwer – Sonata I Fandangos y Boleros Sarabanda de Scriabin La Toccata de Pasquini Isac Albeniz – Granada

GOLD
To Top