Новости

Настани

Во четврток ќе се одржи камерен концерт „Амбасада на мајсторство“ во Прилеп

На 21 ноември 2019 /четврток/ од 19.00 часот во фоајето на ЦК„Марко Цепенков“ ќе се одржи камерен концерт „Амбасада на мајсторство“ на кој ќе настапат Владислав Фјодоров на пијано, Алексеј Иванов на труба и Дмитриј Крилов на тромбон.

Маладите музичари, лауреати на меѓународни натпревари се дел од програмите на Санкпетербуршкиот Дом на музиката, а во Македонија доаѓаат во организација на Агенцијата Россотрудничество и Амбасадата на Руската федерација во земјата.

Концертот „Амабасада на мајсторство“ трета година се реализира во ЦК„Марко Цепенков“.

„Амбасада на мајсторството”

Камерен концерт

I дел

Ј.-С. Бах (1685–1750). Прелудиум и фуга во d-moll I том ХТК BWV 851 (4′)

Изведба – лауреат на меѓународни натпревари Владислав Фјодоров (пијано)

О. Кетинг (1935). „Интрада” за соло труба (1958) (6′)

Изведба – лауреат на меѓународни натпревари Алексеj Иванов (труба)

А. Нестеров (1918–1999). Концерт за труба и пијано оп.11 (16′)

Изведба – лауреат на меѓународни натпревари Дмитриј Крилов (тромбон)

Пијано придружба – лауреат на меѓународни натпревари Владислав Фјодоров

Л. ван Бетовен (1770–1827). Рондо во g-dur оп. 51 бр. 2 (9′)

Изведба – лауреат на меѓународни натпревари Владислав Фјодоров (пијано)

II дел

Ж. Енеску (1881–1955). „Легенда” за труба и пијано во c-moll (1906) (6′)

Изведба – лауреат на меѓународни натпревари Алексеј Иванов (труба)

Пијано придружба – лауреат на меѓународни натпревари Владислав Фјодоров

А. Скрјабин (1872–1915). Етида во dis-moll оп. 8 бр. 12 (3′)

Џ. Гершвин (1898–1937). Три прелудиума оп. 39 (9′)

Allegro ben ritmato e deciso-Andante con molto-Agitato

Изведба – лауреат на меѓународни натпревари Владислав Фјодоров (пијано)

А. Жоливе (1905–1974). Концертино за труба и пијано (1948) (9′)

Изведба – лауреат на меѓународни натпревари Алексеј Иванов (труба)

Пијано придружба – лауреат на меѓународни натпревари Владислав Фјодоров

GOLD
To Top