Новости

Настани

Недела на јапонски филм во Скопје и во Битола

Во вторник (29 октомври) во 20 ч. ќе стартува тринаесетото издание на „Недела на јапонски филм“ во Кинотеката на Северна Македонија.Оваа година филмската недела за прв пат ќе патува и до Центарот за култура – Битола.

Амбасадорката Кеико Ханеда ќе ја отвори „Неделата на јапонски филм“ во вторник, во 20 ч. во Кинотека на Македонија.

Селекцијата на четирите играни и анимирани филмови од сите жанрови е за сите возрасти.

29.10. [Вторник]

20 ч. „Гласот на учителот“

30.10. [Среда]

20 ч. „Ошин“

31.10. [Четврток]

20 ч. „Рудолф црниот мачор“

01.11. [Петок]

20 ч. „Самурај мачка”

Центар за култура – Битола

05.11. [Вторник]

20 ч. „Гласот на учителот“

22 ч. „Ошин“

06.11. [Среда]

18 ч. „Рудолф црниот мачор“

20 ч. „Самурај мачка”

Влезот е слободен, но местата се ограничени. Резервации можат да се направат на билетарите од понеделник до петок на 02 3065 968 за Скопје и and 047 520 151 за Битола.

Евротип
SNBROKER
To Top