Новости

Настани

Новогодишен концерт “Виена во Битола”

Бидете дел од новогодишната магија и виенските звуци од прекрасните валцери и полки на Штраус, најубавите арии од Лехар, најпознатиот валцер од Шостакович и многу други.
Диригент: маестра Бисера Чадловска, шеф диригент при Националната Опера и Балет.
Солити: добро познатата на битолската публика – сопранот Наде Талевска и гостинот од Vlaander Opera (Фламанска Опера) Белгија – македонецот Дејан Тошев.
Првенците од балетот при Националната Опера и балет: Марија Кичевска Шокаровска и Миро Митрашиновиќ, како и солистите: Andrew Cook – гостин од Англија, Кристијан Јангос, Мила Ниновска. Кореографијата е на Саша Ефтимова.

GOLD
To Top