Новости

Настани

Отворена изложбата Современа муза во ДЛУБ

На 8-ми март ( петок ) во 20 часот во Салонот на Друштвото на ликовните уметници се отвори изложбата Современа муза / Contemporary muse каде што своите најнови дела пред битолската публика ги претставија авторите – Лилјана Петровска, Мирјана Бубевска, Димитри Балојани, Елена Ѓорѓиевска, Драган Најденовски, Александар Поповски, Сандра Котевска, Златко Крстевски, Анкица Стевановска и Оливера Лазаревска Оља. Друштвото на ликовните уметници на Битола постои 45 години и континуирано реализира квалитетни изложби.

Тие што не можеа да ги погледнат делата на отворањето на изложбата, ќе можат да ја посетат во наредните денови.

Отворањето на салонот ќе биде навремено објавено на фб страната на ДЛУБ https://www.facebook.com/events/347978682470085/

GOLD
To Top