Новости

Настани

Романтична вечер на Мелани Пеоска и пријателите во Прилеп

На 16 август /петок/ 2019г. во 20.00 часот во фоајето од ЦК„Марко Цепенков“ ќе се одржи концерт „Романтична вечер на Мелани Пеоска и пријателите“.

Програма за концертот:  

1. М.Пеоска …… ,,Spring

,, River,,

,,Sunset,,

,, Moonlight,,

,, Fairytale,,

,, Waltz,,

,, Love story,,

,, Winter blow,,

,, Mountains,,

,,Impression,,

Изведуваат : Мелани Пеоска (пијано)

Софија Никоска(виолина)

Марија Јанчулеска (виолина)

Љупчо Трајаноски (виола)

Андријана Дукоска (виолончело)

2. Познати евергрини во изведба на

Александар Здравков (глас)

Филип Пеоски (пијано)

Податоци за Мелани Пеоска

Мелани Пеоска е родена 1985 година во Загреб, Хрватска. Своето образование го формира во Загреб. Средно музичко училиште, насока пијано-завршува во класата на проф. Власта Пољак. 2009г. дипломира на Музичката академија во Загреб во класата на проф.Павица Гвоздиќ – академски музичар, пијанист, проф. по пијано и магистер по пијано.

GOLD
To Top