Новости

Настани

Утре на Широк Сокак – Празник на музиката „Солстис“

Традиционално, на денот кога настапува летната долгоденица, кога денот е најдолг, а ноќта најкратка, во Битола ќе се одржи Празникот на музиката, фестивалот  „Солстис“ на Широк Сокак.

Фестивалот запонува во 19 часот со настап на хип хоп студио Сања, постоа настап на детскиот хор „Ѕвончиња“, пензионерската пејачка група „Сирма војвода“, а од 21:00 часот настапуваат „Guess who“, 22:30 „Fragment“, 22:50 Во Мезе бар 102 настап на група Б-52.

 

GOLD
To Top