Новости

Настани

Утре ќе се одржи Гала оперски концерт во ЦК „Марко Цепенков“

ГАЛА ОПЕРСКИ КОНЦЕРТ ќе се одржи на 24.09.2019 /вторник/ во 20.00 часот во големата сала од ЦК„Марко Цепенков“.

Концертот е во рамките на програмата поддржана од Министерството за култура. Ќе настапат солисти од Националната опера и балет на РСМ.

Пијано придружба: ЕЛЕНА СИЉАНОСКА

П р о г р а м а

1.Џ.Верди – Арија на Арвино од операта „Ломбарди“ – исполнува МАРЈАН НИКОЛОВСКИ – тенор

2.Р.Леонкавало – Арија на Неда од операта ,,Паљачи“ – исполнува ЗЛАТА ТОШЕВСКА – сопран

3.Џ. Пучини – Арија на Ренато од операта „Манон Леско“ – исполнува НИКОЛА СТОЈЧЕСКИ – тенор

4.Г.Доницети – Арија на Гаспаро од операта „Рита“ – исполнува НЕВЕН СИЛЈАНОВСКИ – баритон

5. Come bella montagna – италијанска канцона – исполнува САША СМИЛЕВСКИ – тенор

6.П.И.Чајковски „Нет, только тот, кто знал“– исполнува МАРИКА ПОПОВИЌ – мецо сопран

7.П.Сорозабал – „No puede ser“ – исполнува МАРЈАН НИКОЛОВСКИ – тенор

8.П.Маскањи – Арија на Сантуца од операта „Кавалерија Рустикана“ –исполнува ПАВЛИНА НОВАКОВА- ГЕОРГИЕВ сопран

9.Џ.Пучини – Арија на Лиу од операта „Турандот“ – исполнува ЗЛАТА ТОШЕВСКА

10.Ж.Бизе – Арија на Ескамиљо од операта „Кармен“ – исполнува НЕВЕН СИЛЈАНОВСКИ

11.Ж.Офенбах – Баркарола од операта „Хофманови приказни“ – исполнуваат МАРИКА ПОПОВИЌ и ЗЛАТА ТОШЕВСКА

12. Torna a Surriento – италијанска канцона – исполнува САША СМИЛЕВСКИ – тенор

13.Џ.Пучини – Арија на Тоска од операта „Тоска“ – исполнува ПАВЛИНА НОВАКОВА – ГЕОРГИЕВ

14. Џ.Пучини – Арија на Марио Каварадоси од операта „Тоска“ – исполнува НИКОЛА СТОЈЧЕСКИ

GOLD
To Top