Новости

Настани

Хуманитарен концерт „Пееме за Сара“

На 02 Декември во недела со почеток во 18:00 во Центар за култура – Битола во големата сала ќе се одржи хуманитарен концерт наменет за лекувањето на петнаесет годишната Сара Настеска од Охрид која е веќе на лекување во Германија. На Сара и беше дијагностицирана болеста Anemia Aplastica и таа болест исклучиво се лекува со донирање на коскена срж а донатор е нејзиниот помал брат Виктор. Оваа недела битолчани ќе имаат можност уште еднаш да помогнат за лекувањето на Сара.

GOLD
To Top