Новости

Настани

Вечерва во Магазата изложба на Слободан Рајчевски

Националната установа Центар за култура-Битола организира изложба, избор уметнички дела на авторот Слободан Рајчевски.

Изложбата „КУЌИ ЗА СОНУВАЊЕ И СОНИШТА“ од циклусот уметнички дела на Рајчевски ќе биде поместена во културниот центар Магаза, каде е закажано вечерашното свечено отворање што ќе почне во 19:30 часот.

Од НУ Центар за култура-Битола посочуваат дека летните културни настани во нивна организација не запираат и сите се со почитување на протокол за заштита од Ковид-19.

Евротип
SNBROKER
To Top