Новости

Настани

Во Прилеп премиера на преставата „Да, инспекторе, претстава со грешки“ во режија на Ефтимов

Во секоја претстава сите грешки на актерите се прикриваат.

Но во најновата на театар Војдан Чернодрински ,,Да инспекторе,, на Хенри во режија на Синиша Ефтимов не е така. Бидејќи преставата е со грешки.Оваа комедија што вечерва ќе биде изведена на сцената од Прилепскиот народниот театар актерите и режисерот треба пред публиката да дадат одговор на прашањето, што ако нешто тргне погрешно и како лавина започнува да се распаѓа.

Ова е прва соработка со Ефтимов, за актерите ова е посебен предизвик.

Актерите режисерот и сите кои учествуваат во реализацијата на овој проект веруваат дека оваа комедија долго ќе биде на театарската сцена..

Евротип
SNBROKER
To Top