Новости

Настани

ЗУР Македонски ракотворби се презентираа во Кратово

На 29 и 30 мај со поддршка од Општина Демир Хисар, членките на ЗУР Македонски ракотворби од Битола како и претставници од Општина Демир Хисар и Здружението „Хумана Преспа“ од Ресен, учествуваа на културен настан во Кратово во организација на ГО „Екократер“ „Кратискара“, „Етноризница“ и др. На саемот беа претставени прекрасните ракотворби во различни техники на изработка. На презентациите, освен граѓанските организации, беше презентирана и Општина Демир Хисар со нејзините природни и историски богатства. Во неформалниот дел беше посетен локалитетот Куклици и градот Пробиштип.

 

 

GOLD
To Top